Hvordan steger man en

Rydalsgaard-bøf?

Som udgangspunkt skal man nok være forberedt på at det er en anden oplevelse end man forventer. Vores dyr lever, som det forhåbentlig allerede er kendt, udelukkende af græs; det vil sige at de vokser naturligt og langsomt – og bæredygtigt i forhold til klima og natur. Den langsomme tilvækst betyder en forbedret smag, men man ‘taber’ en smule på mørheden.

En længere hængetid fremmer mørheden, og giver samtidig en kraftigere smag. Mørt oksekød, som man kender det fra køledisken, får man ved at tage de unge tyre fra og opfodre dem med højenergifoder (soja), derved opnår man hurtig og maksimal (unaturlig) tilvækst. Vi har valgt at give dyrene, den tid det tager at vokse til. Og spisekvaliteten er i top, selvom det måske kræver en dygtig kok.

Følgende fremgangsmåde er afprøvet på bøffer af filet fra en ældre ko og de var fremragende:

Start med at brune bøffen af på begge sider på en meget varm pande uden fedtstof, et minut på hver side.

Kom fedtstof i panden, krydr med salt og peber og steg bøffen 3 minutter på hver side.

TIPS: Ifølge Umut Sakarya kan man teste om panden er varm nok ved at holde hånden over panden og tælle til fire; hvis man kan holde den der længere er den ikke varm nok. Ifølge Per Mandrup bliver bøffen bedre, hvis den er skåret tykkere end man normalt ser det i supermarkedet, ca. 2 cm.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til

Høring

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00292.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00343.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00461.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00372.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00447og00448.kalve_.mark3_.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00467.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/Hvor-blev-huldet-af.mp4

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Høring

Økologisk oksekød med respekt for naturen

Rydalsgaard er klar med et godt tilbud på økologisk Angus oksekød, der er produceret med respekt for dyrenes natur og de omgivelser de lever i. Indtil nu har vi kunnet afsætte vores lille produktion direkte til kunderne på vores mail-liste; men salget svækkes – måske fordi bevidste kunder nedsætter deres forbrug af oksekød? Inden vi finder nye afsætningskanaler vil vi gerne give vores trofaste kunder et godt tilbud:

Vi sælger vores smagfulde hakkede økologiske oksekød af ko i portioner af 10 kg til 50,- kr. pr. kg. Og økologisk Angus ungtyr og kvie i ottendedele eller kvarte til en pris af 60 kr. pr. kg. slagtevægt.

Ovennævnte priser gælder i forbindelse med første slagtning den 2. marts (forventet afhentning fredag den 13. marts) samt ved bestilling inden 15. marts til levering i løbet af foråret i forbindelse med senere slagtninger.

Hvis du kun skal have én bøf i år, så kan du spise dem fra Rydalsgaard med god samvittighed! Skriv til os hvis du er interesseret.

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Økologisk oksekød med respekt for naturen

Naturen breder sig!

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2019/10/Vinterindhegning-IMG_20191005_155721.jpg

Naturen breder sig overalt på Rydalsgaard. Det betyder blandt andet at hegnet måtte rykkes en meter ind, da vinterindhegningen skulle gøres klar fornylig. Som sædvanlig er dyrene mere end ivrige efter at komme på de nye græsgange. Det er grundtanken bag arbejdet på gården at naturen skal have plads, dyrene spiller deres rolle i den naturlige balance.

Udgivet i Aktuelt | Tagget , | Kommentarer lukket til Naturen breder sig!

Rydalsgaard på Stenalt Marked

Stenalt Gods

Rydalsgaard er tilbage på Stenalt Marked efter flere års fravær. Det årligt tilbagevendende marked afholdes lørdag den 14. september fra kl. 10 til 16, og vi er med. Kom og få en snak og en smagsprøve på vores kød. Vi sælger forskellige gode udskæringer og pølser, så her er chancen for at prøve vores gode økologiske Angus oksekød, uden at skulle købe de sædvanlige store portioner.
Se program her.


Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Rydalsgaard på Stenalt Marked

Besøg på gården


Rydalsgaard inviterer til besøg på gården lørdag den 31. august med start klokken 13.

Kom og gå med en tur i marken, se dyrene i deres element og hør hvad tankerne er bag vores landbrug. Vi vil blandt andet gerne snakke om aflivning af dyrene på marken, klima og kød og introducere begrebet skovlandbrug. Program for dagen er som følger:

kl. 13.00: Velkomst og smagsprøver

kl. 14.00: Markvandring

kl. 15.00: Eftermiddagskaffe

Gaardkat
Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Besøg på gården

2-års tyrene spiller med musklerne

2-åringerne har været på springtur udenfor indhegningen og lidt pinligt er det jo at blive gennet tilbage til der hvor man har lov at være. Derfor må man lige markere og vise hvem der er den største. Spot den mest ihærdige hanger-on og udfordreren til ‘bandelederen’!

Rydalsgaard sælger det bedste økologiske oksekød til grillen fredag den 12. juli fra Høeggården i Kare. Bestil bøffer, mørbrad, hakket okse eller ottendedele/kvarte dyr, hvis du vil være sikker på at få det du gerne vil have.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til 2-års tyrene spiller med musklerne

Næste generation er undervejs.

På Rydalsgaard tog vi hul på det ’nye’ år i den forgangne uge: grunden til næste års generation blev lagt da vi lukkede avlstyren sammen med op mod tyve af vores bedste køer. Alle køerne kælvede sidst i marts og dette års nye kalve kommer nu til at gå hos deres mor indtil næste generation melder deres ankomst. Avlstyren er gået til opgaven med stor ro og nænsomhed, så vi regner med at alle køer bliver med kalv indenfor de næste tre-fire uger.

Avlstyren er den perfekte gentleman.
Udgivet i Aktuelt | Tagget , | Kommentarer lukket til Næste generation er undervejs.

Vi mangler græs!

Det er tørt derude og der er ingen græs til dyrene. Rydalsgaard har længe måttet bruge af det ene slæt vinterfoder vi nåede at få i foråret. Som alle andre landmænd håber vi på regn. Forskellige landbrugsorganisationer taler i dag med ministeren om økonomisk hjælp. Det vi har brug for på Rydalsgaard er sikkerhed for at vi kan få vores dyr afsat, på den måde vi foretrækker, når de er klar til slagtning, så vi ikke skal fodre på dem unødigt længe.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Vi mangler græs!

Høsten er i hus

Både rug og havre blev høstet, halmen blev presset og et slæt vinterfoder blev slået og wrappet på årets måske varmeste dag. Alt sammen inden den første regn kom, efter et par måneders tørke. Generelt stor tilfredshed med høstresultatet, som måske kan forklares med at økoafgrøder sætter dybere rødder, som kunne nå det lidt fugt der var.

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Høsten er i hus