Året der gik – 2023

Vi troede jo ellers lige at 2023 skulle blive året, hvor Rydalsgaard virkelig slog igennem på det nationale kødmarked, da vi her sidst på sommeren spottede ’scouts’ ude på Randers Fjord. Men nu snakker de om at afskaffe Kongelige Hofleverandører. Øv.

2023 forløb i øvrigt stille og roligt her på Rydalsgaard. Vi fik i alt afviklet 7 slagtninger hen over året, slagtede faktisk kun 16 dyr og har handlet med flere end hundrede kunder. Nogle en enkelt gang i løbet af perioden, andre har vi set flere gange. Lige meget hvordan, er vi rigtig glade for at så mange sætter pris på det oksekød vi producerer.

  I løbet af året har meget af den offentlige snak jo i høj grad drejet sig om oksekød, som den store klimasynder. Vi ved at mange kloge mennesker sidder og regner på det lige pt, og at den ene beregning (Concito’s), som har fået lov til at dominere, måske ikke er hele sandheden.

På Rydalsgaard kan vi garantere at dyrene har levet et godt og naturligt liv på markerne omkring Kare, hvor deres tilstedeværelse også gavner biodiversiteten; og vi kan garantere at de udelukkende lever og vokser af det græs, der gror her, hvilket alt andet lige må være mindre belastende for klimaet.

https://youtu.be/ifYIr4fkKt0

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Året der gik – 2023

To kommende avlstyre

Noget af det første Anguskvæg, der blev introduceret i Danmark i 50erne, kom til Gjessinggård Gods i nærheden af Tvede på den ’anden’ side af Randers Fjord. Og et par af Rydalsgaard Angus’ stammødre kommer faktisk derfra – hvilket er baggrunden for at vores dyr tilhører den lille, robuste variant af racen, i modsætning til den større, mere langbenede canadiske variant.

Sidste lørdag sendte vi to af vores tyrekalve tilbage over fjorden. Normalt lever vores dyr jo et godt og fredeligt liv på vores jorder omkring Kare indtil de i en alder af cirka to et halvt år ender livet med hovedet i en spand korn, skudt på den mark de kender. De her to ungersvende, to af vores flotteste etårige tyrekalve, kan derimod se frem til en tilværelse som avlstyre i en økologisk Angus-besætning i Hvidsten.

Afrejsen foregik i god ro og orden og vores residerende avlstyr var med til at få dem sendt godt afsted. Spørgsmålet er om han ville sige det sidste farvel eller om han ville sikre sig at to potentielle rivaler nu også var blevet ryddet af vejen.

Se videoen her: https://youtu.be/qgdG45AN0fM

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til To kommende avlstyre

Græsfedet, krogmodnet, naturligt. – Pop-up salg af økologisk oksekød!

Rydalsgaard Angus flytter gårdbutikken til Stavtrup for en kort stund.

På Rydalsgaard producerer vi økologisk og smagfuldt kvalitetskød af Angus kødkvæg. Dyrene afgræsser gårdens marker og enge i Kare ud mod Randers Fjord. De lever et roligt liv inden de aflives på marken uden stress – når de er klar til slagtning.

Lørdag den 4. februar kl. 14-15 flytter vi vores gårdbutik til Højvangsvej 38, Stavtrup.

Vi tilbyder et begrænset udvalg af godt oksekød til markedets mest rimelige priser:

  • Culotte 190,- kr. pr kilo
  • Cuvette 145,- kr. pr kilo
  • Tykkam 110,- kr. pr kilo

Skriv gerne og bestil på forhånd på rydalsgaard@rydalsgaard.dk

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Græsfedet, krogmodnet, naturligt. – Pop-up salg af økologisk oksekød!

Gårdbutikken

Hen over vinteren har vi ikke faste åbningstider i Rydalsgaards gårdbutik; men mangler du velsmagende, økologisk oksekød til ret rimelige priser i løbet af de næste måneder, skriver du bare til os på rydalsgaard@rydalsgaard.dk. Så finder vi et tidspunkt, der passer og åbner butikken.

PS: Tak til Horseborg økoblomster og skovlandbrug for den dejlige buket solskin!

Solskinsbuket i en mørk november
Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Gårdbutikken

Slow television

Følg vores avlstyr på en lille tur fra den ene mark til den anden. Det er sol, sommer, ro og smuk natur. Og selv for en Rydalsgaard tyr er livet fuld af overraskelser! Husk at slå lyden til. Klik på billederne herunder.

Avlstyren på tur I

Avlstyren på tur II

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , , , , | Kommentarer lukket til Slow television

Rydalsgaard er på menuen i Aarhus!

Restaurant Mellemrum, med adresse på Fredens Torv 2 midt i Aarhus, har siden januar haft Rydalsgaards økologiske oksekød på menuen.

Sammen med medindehaver af Mellemrum, Allan Thallaug, har vi forsøgt at løse dilemmaet: hvordan kan man få en lille produktion af bæredygtigt oksekød til at passe sammen med restaurationsbranchens krav om store mængder af ensartede udskæringer.

Stor respekt for Allan og køkkenchefen i frontlinjen, der har taget udfordringen op: Når man spiser ude er man vant til at kunne vælge mellem for eksempel oksefilet, ribeye bøf eller hvad det nu kan være, men på Mellemrum står der i stedet ’Dagens okse fra Rydalsgaard’ på A la carte menuen. Restauranten er på den måde ikke bundet op på at skulle levere den samme udskæring x antal gange og det betyder at vi kan være med. Restaurant Mellemrum aftager et helt dyr, som er den helt ideelle afsætningsform for os, og bruger så alle deres færdigheder på at udnytte alle dele af dyret.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Rydalsgaard er på menuen i Aarhus!

Åbningstider i efteråret

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Åbningstider i efteråret

Rydalsgaard på Stenalt Markedet

Rydalsgaard er endnu en gang at finde på Stenalt Markedet i morgen, lørdag den 11. september. Markedet er åbent fra kl. 10-16.

Vi kører et særligt markedstilbud, så alle har mulighed for at prøve kræfter med en af de lidt større udskæringer – uden at man har investeret en formue:

Culotte af økologisk Angus: 140,- kr. pr kg (normalt 170,-)

Cuvette af økologisk Angus: 100,- kr. pr kg (normalt 125,-)

DESUDEN: Kø-tilbud: Bestil 10 kg hakket okse af ko til udlevering ved næste slagtning: KUN 50,- kr. pr kg!

Rydalsgaards version af Culotte/cuvette stegt som vildt.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Rydalsgaard på Stenalt Markedet

Mens vi venter….

På Rydalsgaard er vi mere end klar til at tage hul på efterårets slagtninger, så vi kan levere godt økologisk oksekød til vores kunder, MEN myndighederne har endnu engang kastet sig over regulering i forbindelse med aflivning af dyrene på marken. Vores gode slagter og dyrlæge arbejder på sagen, så vi forhåbentlig inden al for længe kan fortsætte den praksis, der er forudsætningen for at vi overhovedet vil sælge oksekød: Hvis vores dyr skal transporteres til aflivning på slagteriet, lukker forretningen.

Som sagt regner vi med at det hele falder på plads; men står I og mangler oksekød af næsten enhver art mens vi venter, har vi stadig økologisk Angus oksekød på frost, så vi kan klare os indtil vi kan få fersk kød igen:

Rydalsgaards gårdbutik på Damvej 2 i Kare har åbent i september, som det fremgår af nedenstående; I kan finde os på Stenalt Markedet lørdag den 11. september og hvis intet af dette duer, kan I skrive til os og vi finder et tidspunkt, der passer jer. Vi har hakket okse, tykkamsteg, roastbeef, oksetern, culotte, cuvette, tyndsteg, oksefilet, ribeye og mørbrad på lager. Se mere her.

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , | Kommentarer lukket til Mens vi venter….

Gårdbutikken udvider åbningstid

Fra mandag den 26. juli udvider Rydalsgaards gårdbutik åbningstiderne så vi fremover har åbent :

Mandage kl. 17-18

Torsdage kl. 17-18

Vi glæder os til at se jer!

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , | Kommentarer lukket til Gårdbutikken udvider åbningstid