Rydalsgaard åbner gårdbutik

Vi er klar over at selvom man måske er interesseret i at købe vores økologiske Angus oksekød kan det ofte være svært at få et travlt hverdagsliv til at passe sammen med at man kan afhente kødet på de forholdsvis få udleveringsdage vi har i løbet af et år. Derfor kaster vi os ud i et forsøg, hvor vi åbner op for salg af vores oksekød direkte fra fryseren herhjemme i Kare.

Vi starter med at have åbent torsdage fra kl. 17-18. Adressen er Damvej 2. Første gang torsdag den 15. juli.

Vi tilbyder stor Angus Kødpakke (10 kg), lille Angus Kødpakke (3 kg), hakket oksekød og forskellige store og små udskæringer.

Kom og se udvalget eller skriv til os på rydalsgaard@rydalsgaard.dk  og forhør dig.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Rydalsgaard åbner gårdbutik

Urkraft

Vi er ret sikre på at der var amerikanske indianere, der troede på at man optog kraften fra det dyr man spiste og forbinder selvfølgelig umiddelbart tanken med de imponerende bisoner fra den amerikanske prærie. Men når vi ser to af vores fuldvoksne ungtyre kæmpe om hvem der skal bestemme, er der i hvert fald ingen tvivl om at der også er masser af kraft at hente der. På en gang både imponerende og skræmmende.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Urkraft

Morgen i April

Dyrene på Rydalsgaard lever frit og naturligt og er kun vant til at vi kommer tæt på når de skal fodres om vinteren. Se filmen her og oplev hvordan ko-flokken reagerer, når vi trænger ind på deres enemærker. Selv om de små, nye kalve er rigtig kære er de ikke klappe-kalve – det skal deres mødre nok sørge for! Vi kan kun komme så tæt på som her, fordi fotografen også er en af dem der fodrer. Husk lyd, så du kan høre stilheden, fuglesangen og koen!






En kold, klar aprilmorgen. De små kalve er klar til en ny dag, og deres mødre holder øje med dem.
Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Morgen i April

Rydalsgaard laver pop-up salg.

På Rydalsgaard ærgrer vi os tit over, at der ikke er flere mennesker, der får glæde af det vi synes er rigtig godt oksekød. Vi har en stor gruppe trofaste kunder, hvoraf nogle har været med i rigtig mange år. Vi tror, at de sætter pris på at vores oksekød er 100% økologisk og lavet med det største hensyn til natur, klima og dyrevelfærd. Vi tænker at der må være flere, især i lokalområdet, der kunne være interesserede i at benytte sig af denne mulighed.

Derfor laver vi et pop-up salg af vores økologiske oksekød fredag den 2. oktober mellem kl. 15-17 fra Energivej 45, 8963 Auning. (Ved Auning Fysioterapi). Her bliver der mulighed for at købe forskellige gode udskæringer, f.eks. mørbrad, entrecote, filet, til meget rimelige priser.

Hvis du sætter pris på god mad, kan vi levere grundlaget for et måltid, hvor du kan nyde dit oksekød med den bedste samvittighed.

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , , | Kommentarer lukket til Rydalsgaard laver pop-up salg.

Hvorfor skovlandbrug?

På Rydalsgaard har vi den holdning at landbrug skal kunne drives samtidig med at der er plads til liv og natur omkring. Det er en af grundene til at vi deltager i Økologisk Landsforenings projekt, InTRÆgrer, hvor man arbejder med skovlandbrug som en mulig udvikling af landbruget i en miljø-, klima- og naturmæssigt mere bæredygtig retning. Læs mere om projektet på Økologisk Landsforenings hjemmeside her og se filmen om plantning af havtorn, som er optaget på Rydalsgaard her

Køerne var ualmindelig interesserede i plantearbejdet.
Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , , , | Kommentarer lukket til Hvorfor skovlandbrug?

Rydalsgaard kan nu kalde sig skovlandbrug.

Og hvad er så et skovlandbrug? Betegnelsen bruges om forskellige dyrkningssystemer, hvor træer og buske er integreret i plante- eller husdyrproduktion. På Rydalsgaard har vi plantet 700 havtornebuske, 41 kræger og 27 slåenbuske på 2 hektar, der normalt dyrkes med korn eller græs. Formålet er at skabe mere natur og øge herlighedsværdien på gården, og samtidig giver beplantningen gode muligheder for læ for dyrene. På et mere overordnet niveau skaber skovlandbrug mulighed for at forbedre jordkvaliteten, det giver plads til levesteder og et større fødegrundlag for vilde dyr og planter og endelig binder træer og buske CO2, som lagres som kulstof i buske og træers ved, løv og rødder.

I de fem 4-meter brede striber, hvor havtorn og træer er plantet, har vi desuden sået tuegræs og bi-venlige blomster. Som en del af tiltaget, der er en udløber af Økologisk Landsforenings overordnede projekt InTRÆgrer 2.0 – Integration af træer i økologisk landbrug, er der udarbejdet baselinemålinger på naturværdi og produktionsøkonomi, for at have et billede af situationen inden etableringen af skovlandbruget.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Rydalsgaard kan nu kalde sig skovlandbrug.

Hvordan steger man en Rydalsgaard bøf?

Som udgangspunkt skal man nok være forberedt på at det er en anden oplevelse end man forventer. Vores dyr lever, som det forhåbentlig allerede er kendt, udelukkende af græs; det vil sige at de vokser naturligt og langsomt – og bæredygtigt i forhold til klima og natur. Den langsomme tilvækst betyder en forbedret smag, men man ‘taber’ en smule på mørheden.

En længere hængetid fremmer mørheden, og giver samtidig en kraftigere smag. Mørt oksekød, som man kender det fra køledisken, får man ved at tage de unge tyre fra og opfodre dem med højenergifoder (soja), derved opnår man hurtig og maksimal (unaturlig) tilvækst. Vi har valgt at give dyrene, den tid det tager at vokse til. Og spisekvaliteten er i top, selvom det måske kræver en dygtig kok.

Følgende fremgangsmåde er afprøvet på bøffer af filet fra en ældre ko og de var fremragende:

Start med at brune bøffen af på begge sider på en meget varm pande uden fedtstof, et minut på hver side.

Kom fedtstof i panden, krydr med salt og peber og steg bøffen 3 minutter på hver side.

TIPS: Ifølge Umut Sakarya kan man teste om panden er varm nok ved at holde hånden over panden og tælle til fire; hvis man kan holde den der længere er den ikke varm nok. Ifølge Per Mandrup bliver bøffen bedre, hvis den er skåret tykkere end man normalt ser det i supermarkedet, ca. 2 cm.

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Hvordan steger man en Rydalsgaard bøf?

Høring

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00292.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00343.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00461.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00372.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00447og00448.kalve_.mark3_.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/00467.høring.mp4

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2020/03/Hvor-blev-huldet-af.mp4

Udgivet i Aktuelt | Kommentarer lukket til Høring

Økologisk oksekød med respekt for naturen

Rydalsgaard er klar med et godt tilbud på økologisk Angus oksekød, der er produceret med respekt for dyrenes natur og de omgivelser de lever i. Indtil nu har vi kunnet afsætte vores lille produktion direkte til kunderne på vores mail-liste; men salget svækkes – måske fordi bevidste kunder nedsætter deres forbrug af oksekød? Inden vi finder nye afsætningskanaler vil vi gerne give vores trofaste kunder et godt tilbud:

Vi sælger vores smagfulde hakkede økologiske oksekød af ko i portioner af 10 kg til 50,- kr. pr. kg. Og økologisk Angus ungtyr og kvie i ottendedele eller kvarte til en pris af 60 kr. pr. kg. slagtevægt.

Ovennævnte priser gælder i forbindelse med første slagtning den 2. marts (forventet afhentning fredag den 13. marts) samt ved bestilling inden 15. marts til levering i løbet af foråret i forbindelse med senere slagtninger.

Hvis du kun skal have én bøf i år, så kan du spise dem fra Rydalsgaard med god samvittighed! Skriv til os hvis du er interesseret.

Udgivet i Aktuelt | Tagget , , , | Kommentarer lukket til Økologisk oksekød med respekt for naturen

Naturen breder sig!

http://rydalsgaard.dk/wp-content/uploads/2019/10/Vinterindhegning-IMG_20191005_155721.jpg

Naturen breder sig overalt på Rydalsgaard. Det betyder blandt andet at hegnet måtte rykkes en meter ind, da vinterindhegningen skulle gøres klar fornylig. Som sædvanlig er dyrene mere end ivrige efter at komme på de nye græsgange. Det er grundtanken bag arbejdet på gården at naturen skal have plads, dyrene spiller deres rolle i den naturlige balance.

Udgivet i Aktuelt | Tagget , | Kommentarer lukket til Naturen breder sig!