To kommende avlstyre

Noget af det første Anguskvæg, der blev introduceret i Danmark i 50erne, kom til Gjessinggård Gods i nærheden af Tvede på den ’anden’ side af Randers Fjord. Og et par af Rydalsgaard Angus’ stammødre kommer faktisk derfra – hvilket er baggrunden for at vores dyr tilhører den lille, robuste variant af racen, i modsætning til den større, mere langbenede canadiske variant.

Sidste lørdag sendte vi to af vores tyrekalve tilbage over fjorden. Normalt lever vores dyr jo et godt og fredeligt liv på vores jorder omkring Kare indtil de i en alder af cirka to et halvt år ender livet med hovedet i en spand korn, skudt på den mark de kender. De her to ungersvende, to af vores flotteste etårige tyrekalve, kan derimod se frem til en tilværelse som avlstyre i en økologisk Angus-besætning i Hvidsten.

Afrejsen foregik i god ro og orden og vores residerende avlstyr var med til at få dem sendt godt afsted. Spørgsmålet er om han ville sige det sidste farvel eller om han ville sikre sig at to potentielle rivaler nu også var blevet ryddet af vejen.

Se videoen her: https://youtu.be/qgdG45AN0fM

Dette indlæg blev udgivet i Aktuelt og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.