Året der gik – 2023

Vi troede jo ellers lige at 2023 skulle blive året, hvor Rydalsgaard virkelig slog igennem på det nationale kødmarked, da vi her sidst på sommeren spottede ’scouts’ ude på Randers Fjord. Men nu snakker de om at afskaffe Kongelige Hofleverandører. Øv.

2023 forløb i øvrigt stille og roligt her på Rydalsgaard. Vi fik i alt afviklet 7 slagtninger hen over året, slagtede faktisk kun 16 dyr og har handlet med flere end hundrede kunder. Nogle en enkelt gang i løbet af perioden, andre har vi set flere gange. Lige meget hvordan, er vi rigtig glade for at så mange sætter pris på det oksekød vi producerer.

  I løbet af året har meget af den offentlige snak jo i høj grad drejet sig om oksekød, som den store klimasynder. Vi ved at mange kloge mennesker sidder og regner på det lige pt, og at den ene beregning (Concito’s), som har fået lov til at dominere, måske ikke er hele sandheden.

På Rydalsgaard kan vi garantere at dyrene har levet et godt og naturligt liv på markerne omkring Kare, hvor deres tilstedeværelse også gavner biodiversiteten; og vi kan garantere at de udelukkende lever og vokser af det græs, der gror her, hvilket alt andet lige må være mindre belastende for klimaet.

https://youtu.be/ifYIr4fkKt0

Dette indlæg blev udgivet i Aktuelt. Bogmærk permalinket.